Povijest organizacije

DIM svoj rad započinje 1999. godine kao neformalna grupa mladih, s ciljem osnaživanja građanskog aktivizma u društvu. Jedna od prvih inicijativa DIM-a (tada Demokratske inicijative mladih), odnosila se na potrebu za povećanjem participacije mladih u parlamentarnim izborima, koju DIM potiče kroz nestranačku kampanju za mlade IZAĐI IZBORI SE ’99u okviru kampanje GLAS ’99.
S obzirom na to iskustvo, u veljači 2000. godine, DIM se registrira pri Ministarstvu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave i nastavlja svoj rad kao neprofitna udruga.

Tijekom sljedećih pet godina DIM razvija svoje djelovanje u tri glavna područja: Program neformalnog obrazovanja mladih, Program istraživanja i javnih politika i Program zagovaranja.

Tijekom 2005/2006 godine, DIM započinje intenzivnije promišljanje o marketinškom i strateškom pozicioniranju koje bi organizaciju učinilo još prepoznatljivijom za programe koje provodi te sukladno tim promišljanjima članstvo udruge donosi odluku o izmjeni imena udruge iz Demokratske inicijative mladih u DIM -Udrugu za građansko obrazovanje i društveni razvoj.

DIM predstavlja kraticu našeg slogana - Djelujem i Mijenjam.

Ponosno pogoni WordPress.